Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Enolončnice

Zelenjavna mineštra

Sestavine

400 ml kuhanega fižola
200 ml kuhanega graha
400 g pelatov iz pločevinke
250 g špinače
1 čebula
1 steblo belušne zelene
2 korenčka
1 paprika
1,2 l zelenjavne jušne osnove iz kocke
150 g testenin
5 žlic oljčnega olja
1 lovorov list
sol
črni poper

Priprava

Čebulo, zeleno, korenček in papriko zrežemo na kockice oziroma manjše koščke. V posodo damo oljčno olje in narezano zelenjavo, pražimo 5 minut, da se nekoliko zmehča. Pelate grobo sesekljamo, jih dodamo k zelenjavi. Prepraženi zelenjavi dodamo še lovorov list in jušno osnovo. Zavremo in počasi kuhamo 10 minut, da se zelenjava zmehča. Dodamo še testenine in odcejen fižol. Zavremo in kuhamo 10 minut, da testenine skuhajo na zob. Vmes pogosto premešamo, da se testenine ne sprimejo. Nazadnje k zelenjavi stresemo špinačo. Dodamo sol in poper ter kuhamo še 2 minuti.
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Zelenjavna mineštra
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti