Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Višnjeva pita

Sestavine

Krhko testo:
300 g moke
130 g masla
75 g sladkorja
2 jajci
1 vanilijev sladkor
0,5 vrečke suhega kvasa
lupinica 1 limone

Nadev:
marelična marmelada
350 g odcejenih višenj

Priprava

Zgnetemo krhko testo in ga za pol ure damo v hladilnik. Medtem odcedimo višnjev kompot. 2/3 testa razvaljamo, prepikamo z vilicami in ga položimo v pakač za pite, namazan z maslom in posut z moko. Preostalo 1/3 testa razvaljamo in narežemo na trakove. Po testu na debelo namažemo marelično marmelado in posujemo z višnjami. Po vrhu naredimo mrežo iz razrezanih trakov. Pito pečemo 45 minut na 180 stopinj.
Čas priprave: 75 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2
Višnjeva pita
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti