Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Vanilijevi kifeljčki

Sestavine

za 60 kifeljčkov:
400 g moke
275 g masla
80 g sladkorja
1 vanilin sladkor
100 g tekočega medu
150 g mletih mandljev
1 jajce
150 g belega kristalnega sladkorja
sol

Priprava

Iz moke, masla, sladkorja, vanilin sladkorja, soli in polovice medu, mandljev in jajca zgnetemo gladko testo. Zavijemo ga v folijo in čez noč pustimo v hladilniku.

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Testo razdelimo na več delov, naredimo klobase in jih narežemo na 6 cm dolge koščke iz katerih oblikujemo kifeljčke.

Položimo jih na s peko papirjem obložen pekač. Pečemo približno 12 minut.

Kifeljčke še tople premažemo z medom in jih povaljamo v sladkorju ter pustimo, da se ohladijo.
Čas priprave: 50 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti