Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Predjedi

Toskanski opečeni kruhki

Sestavine

350 g piščančjih jetrc
1 čebula
20 g kaper
1 sardela ali inčun
1 dl suho belo vino
4 večje rezine kruha
pribl. 3 dl čiste zelenjavne juhe
olivno olje
sol
poper

Priprava

Jetrca očistimo. Drobno nasekljamo čebulo in jo v ponvi posteklenimo na 3 žlicah olivnega olja. Dodamo jetrca, posolimo in popopramo, prilijemo 1dl vina in na močnem ognju pražimo, da vino izpari. Nato ogenj zmanjšamo in čez 15 minut jetrca odstranimo z ognja. V mešalniku jih zmeljemo skupaj z ocejenimi kaprami in sardelo.

Zmes damo nazaj v ponev in počasi pražimo še 10 minut ter prilivamo malo juhe.

Kruhove rezine razpolovimo in jih popečemo. Navlažimo jih lahko s preostalo juho in namažemo z jetrnim namazom.

Nasvet

Ponudimo lahko vroče ali hladne.
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti