Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Tiramisu

Sestavine

500 g maskarponeja
300 g otroških piškotov
2 dl prave črne kave
4 rumenjaki
2 beljaka
150 g sladkorja v prahu
80 g črne čokolade v prahu

Priprava

Beljake stepemo v trd sneg. V posodi z električnim mešalnikom penasto umešamo rumenjake in sladkor. Primešamo maskarpone in sneg beljakov.

V visok pekač zložimo otroške piškote, jih namočimo s kavo in premažemo s polovico maskarponejeve kreme. Na kremo naložimo plast piškotov, ki jih namočimo s kavo in premažemo z ostalo kremo. Kremo na vrhu potresemo s čokolado v plahu.

Pekač pokrijemo s prozorno folijo in ga damo za vsaj 5 ur v hladilnik, da tiramisu ohladi in prepoji.
Čas priprave: 40 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2
Tiramisu
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti