Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Testo za njoke

Sestavine

500 g krompirja
350 g moke
1 jajce
50 g masla
sol

Priprava

Krompir skuhamo, olupimo in pustimo, da se ohladi.

V posodo damo spasiran krompir, jajce, maslo in sol. Postopoma dodajamo moko in mesimo, da dobimo gladko testo.

Pripravljeno testo razdelimo na 4 dele, iz vsakega oblikujemo kačo premera 2 cm. Iz kače zrežemo koščke dolge 2 cm.

V posodi zavremo vodo, jo solimo in vanjo stresemo njoke. Ko njoki priplavajo na površje, jih kuhamo še 3 minute.

Kuhane njoke odcedimo in posteežemo s poljubno omako.
Čas priprave: 50 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Testo za njoke
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti