Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Testenine Amatriciana

Sestavine

400 g testenin
120 g slanine
1 čebula
1 suh čili
1 pločevinka pelatov (450g)
3 žlice oljčnega olja
ščepec sladkorja
sol
poper
sesekljani peteršilj
nariban parmezan

Priprava

Čebulo in čili sesekljamo, slanino narežemo na kocke. V ponvi segrejemo oljčno olje, na njem prepražimo panceto, postane hrustljava, dodamo čebulo in čili ter pražimo, da čebula zarumeni. Dodamo na grobo narezane pelate, malo sladkorja in soli ter na majhnem ognju kahamo 10 minut. Popopramo in odstavimo.

Testenine skuhamo al dente, jih odcedimo in vmešamo k omaki.

Testenine serviramo na krožnik, potresemo s sesekljanim peteršiljem in naribanim parmezanom.
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Testenine Amatriciana
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti