Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Mesne jedi

Svinjski zrezki v jurčkovi omaki

Sestavine

4 svinjski zrezki (pljučna pečenka ali stegno)
400 g jurčkov
3 stroki česna
1 žlička jedilnega škroba
2 dl sladke smetane
1 dl vode
oljčno olje
sol
poper
1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava

Zrezke na hitro opečemo na segretem olju (na vsaki strani 1 do 4 minute, odvisno od okusa). Posolimo in popopramo. Vzamemo jih iz ponve in postavimo na toplo.

V ponev damo sesekljan česen, prepražimo, da zadiši, dodamo na lističe narezane jurčke in malo prepražimo. Dodamo zrezke, prilijemo sladko smetano in jedilni škrob zmešan z hladno vodo. Dušimo 5 minut. Če je omaka pregosta, ji lahko dolijemo še malo vode. Na koncu dodamo še sesekljan peteršilj.
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Svinjski zrezki v jurčkovi omaki
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti