Sestavine |
| |
1 kg svinjine za pečenko
3 kiselkasta jabolka
2 veliki čebuli
2 dl mesne juhe iz kocke
1 žlica medu
sol
poper
olje za pekač |
| |
Priprava |
| |
Svinjino natremo s soljo in poprom. Položimo jo v pomaščen pekač in damo v segreto pečico. Pri 200 stopinjah pečemo pečenko pol ure. Nato jo obrnemo in pečemo še pol ure. Po potrebi zalivamo z juho.
Jabolka in čebulo olupimo. Jabolka narežemo na krhlje, čebulo pa na tanke obročke. Pečeno pečenko pustimo na toplo. V ponev damo jabolka in čebulo ter med, zalijemo s sokom od pečenja in pražimo, da se omaka zgosti in porjavi.
Pečenko narežemo na rezine ter ponudimo z jabolki s čebulo in z omako. |
|
| |
Čas priprave: 75 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 3 |
|
|
|