Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Mesne jedi

Svinjska pečenka z jabolki

Sestavine

1 kg svinjine za pečenko
3 kiselkasta jabolka
2 veliki čebuli
2 dl mesne juhe iz kocke
1 žlica medu
sol
poper
olje za pekač

Priprava

Svinjino natremo s soljo in poprom. Položimo jo v pomaščen pekač in damo v segreto pečico. Pri 200 stopinjah pečemo pečenko pol ure. Nato jo obrnemo in pečemo še pol ure. Po potrebi zalivamo z juho.

Jabolka in čebulo olupimo. Jabolka narežemo na krhlje, čebulo pa na tanke obročke. Pečeno pečenko pustimo na toplo. V ponev damo jabolka in čebulo ter med, zalijemo s sokom od pečenja in pražimo, da se omaka zgosti in porjavi.

Pečenko narežemo na rezine ter ponudimo z jabolki s čebulo in z omako.
Čas priprave: 75 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 3
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti