Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Špinačna rižota

Sestavine

1 čebula
2 stroka česna
400 g riža za rižote
400 ml belega vina
250 g zmrznjene špinače v listih
400 ml zelenjavne juhe iz kocke
2 žlici kisle smetane
100 g naribanega parmezana
olivno olje
sol
poper
2 žlici limoninega soka

Priprava

Na olju prepražimo čebulo in česen. Dodamo riž in dušimo 5 minut. Nato prilijemo vino, dodamo špinačo, solimo in popramo. Kuhamo približno 5 minut. Večkrat premešamo. K rižu prilijemo še zelenjavno juho in večkrat premešamo. Kuhamo dokler ni riž kuhan. Ko je riž kuhan dodamo še kislo smetano, limonin sok in nariban parmezan. Po potrebi še solimo in popramo.
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti