Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Špageti carbonara

Sestavine

400 g špagetov
150 g pancete
1 strok česna
100 g parmezana
2 jajca
1,5 dl smetane za kuhanje
oljčno olje
sol
črni poper

Priprava

Špagete skuhamo v slani vodi. Slanino narežemo na majhne kocke. Prepražimo jo v ponvi na 1 žlčki olja, dodamo sesekljan česen in počakamo, da česen zadiši. V skledi razžvrkljamo jajci, dodamo nariban parmezan in smetano. Začinimo s soljo in s poprom.

Kuhane špagete odcedimo, jih damo nazaj v lonec, dodamo slanino s česnom in zalijemo z jajčno mešanico. Na šibkem ognju mešamo, da se jajca oprimejo špagetov.
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Špageti carbonara
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti