Sestavine | 
					 
					
						|   | 
					 		
					 
						Za približno 30 kosov:  
225 g pšenične moke  
1 pecilni prašek  
1 čajna žlička sol  
2 žlici masla  
175 ml vode  
olje za cvrenje  
sladkor pomešan z mletim cimetom 
med
  | 							
					 
					
						|   | 
					 		
					 
						Priprava | 
					
					 
						|   | 
					 		
					 
						V posodo damo presejano moko, pecilni prašek in sol. Dodamo maslo in počasi prilivamo vodo ter mešamo z vilicami, da nastane gladko testo. Iz testa naredimo kepo in še malo pregnetemo na delovni površini.  
 
Testo na pomokani delovni povržini razvaljamo v pravokotnik. Z nožem razrežemo testo na 30 enako velikih kvadratkov.   
 
Olje segrejemo v ponvi, na njem na obeh straneh popečemo blazinice. Poberemo jih in damo na kuhinjske brisačke, da osušijo odvečnega olja.  
 
Potresemo jih z mešanico sladkorja in mletega cimeta ter zraven ponudimo med za pomako. | 
					 
											
				 
				
				 | 
				 |   |  
				
				
									
					
						
							Čas priprave: 40 min 
							Število oseb:  
							Zahtevnost: 1 | 
						
					 
					
					 
						| 
						
						
						
						
						
						 | 
					 
				 
				 |