Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Skutini štruklji z rabarbarinim prelivom

Sestavine

500 g skutnih štrukljev iz vlečenega testa (sveži ali zmrznjeni)
500 g rabarbare
200 g sladkorja
1 žlica jedilnega škroba
2 žlici maraskina
50 g masla

Priprava

Štruklje damo v krop, v katerem jih počasi kuhamo.

Narezano rabarbaro damo v manjšo posodo, potresemo jo s sladkorjem, prilijemo malo vode, potem pa jo pristavimo in pokrito zdušimo do mehkega. Zmehčano odstavimo in pretlačimo skozi gosto žičnato cedilo ali s paličnim mešalnikom. Primešamo jedilni škrob in maraskino ter ohladimo.

Kuhane štruklje odcedimo in narežemo. Razdelimo jih na segrete krožnike, pokapljamo s stopljenim maslom in spodlijemo z rabarbarinim prelivom.
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti