Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Široki rezanci s sezamom

Sestavine

500 g širokih rezancev
1 glavo solate
šopek drobnjaka
2 žlici sezama
200 ml belega vina
3 žlice masla
muškatni orešček
50 g naribanega sira
sol
poper

Priprava

Rezance skuhamo. Solato očistimo in jo natrgamo na kose. Drobnjak narežemo.

Zavremo vino in 100 ml vode, solimo in dodamo solato ter kuhamo 1 minuto. Dodamo maslo, drobnjak, poper in muškatni orešček. Rezance zmešamo z omako.

V ponvi prepražimo sezam in ga potresemo čez rezance.
Čas priprave: 25 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti