Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Široki rezanci s kislo smetano in orehi

Sestavine

400 g širokih rezancev
300 g orehovih jedrc
2 stroka česna
300 g kisle smetane
50 g masla
sol

Priprava

V slanem kropu skuhamo rezance al dente.

200 g orehovih jedrc drobno zmeljemo, preostala pa grobo sesekljamo. Česen olupimo in zrežemo na tanke lističe. V ponvi stopimo maslo, dodamo česen in mlete orehe ter ob stalnem mešanju na hitro prepražimo. Dodamo kislo smetano in ob mešanju počakamo, da se segreje.

Kuhane rezance odcedimo, stresemo k prepraženim orehom in dobro premešamo. Rezance serviramo na krožnike in potresemo še z grobo sesekljanimi orehi.
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti