Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Sadni kolač

Sestavine

3 jajca
20 dag sladkorja
1 vanilin sladkor
6 žlic olja
30 g moke
4 žlice kakava
1 pecilni prašek
180 g navadnega jogurta
cimet
rum
naribana limonina lupinica
sadje po želji (marelice, breskve, slive... )
sladkor

Priprava

Sadje narežemo na majhne koščke, jih pokapamo z rumom, potresemo s sladkorjem, cimetom in limonino lupinico. Dobro premešamo in pustimo stati.

Pripravimo zmes iz moke, kakava in pecilnega praška. Jajca, sladkor in vanilin sladkor penasto vmešamo, počasi dodajamo olje, nato pa še zmes moke in kakava ter pecilnega praška. Na koncu primešamo še jogurt.

Zmes vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem. Biskvit poravnamo in nanj položimo namočeno sadje.

Pečemo 35 minut na 170 stopinj oziroma, da se biskvit lepo zapeče.

Nasvet

Biskvit lahko na koncu potresemo še s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: 60 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti