Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Rižota z morskimi sadeži

Sestavine

600 g morskih sadežev
300 g okroglozrnatega riža
100 g čebule
500 g paradižnikov
3 stroke česna
200 ml belega vina
100 ml olivnega olja
peteršilj
sol
poper

Priprava

Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo strt česen in morske sadeže. Malo prepražimo in dodamo na majhne koščke narezan paradižnik, riž, solimo in popramo. Med kuhanjem zalivamo z vodo in vinom. Riž mora biti kuhan na zob.

Na koncu rižoto potresemo še s sesekljanim peteršiljem.
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti