Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Rižev narastek z jagodami

Sestavine

250 g riža
2 dl mleka
4 žlice sladkorja
1 čajna žlička nastrgane limonine lupinice
3 jajca
200 g jagod
1 žlička masla
ščepec soli

Priprava

Riž damo v 3 dl vrele osoljene vode, ki smo ji dodali sladkor in limonino lupinico. Ko riž popije vso vodo, prilijemo mleko in naprej kuhamo, da se riž skuha. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.

Jagode očistimo in narežemo. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Model ali porcijske modelčke namažemo z maslom.

Ohlajenemu mlečnemu rižu primešamo rumenjake. Beljake posebej stepemo v čvrst sneg in jih previdno primešamo rižu. Nazadnje primešamo še jagode. Zmes damo v model ali modelčke, postavimo v ogreto pečico in pečemo toliko časa, da se narastek zlato zapeče. Čas pečenja je odvisen od velikosti modelčkov.
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti