| 
					
						| Sestavine |  
						|  |  		
					 
						| 300 g dolgozrnatega belega riža 1 sesekljana čebula
 2 stroka česna
 400 g paradižnika
 4 žlice olja
 800 ml kokošje juhe iz kocke
 175 g kuhanega graha
 poper
 |  
						|  |  		
					 
						| Priprava |  
						|  |  		
					 
						| Riž 15 minut namakamo v vroči vodi, nato ga odcedimo in operemo pod mrzlo vodo. 
 Čebulo, česen in paradižnik sesekljamo v multipraktiku v gosto kašo.
 
 V večji kozici segrejemo olje, dodamo riž in pražimo, da dobi riž zlato rjavo barvo. Dodamo kašo in zalijemo z juho. Popramo po okusu. Počasi kuhamo 15 do 20 minut, vmes večkrat premešamo. Primešamo grah in kuhamo nepokrito, da se vsa tekočina pokuha in riž omehča.
 |  |  |  | 					
					
						| Čas priprave: 30 min Število oseb: 4
 Zahtevnost: 1
 |  
					
					 
						|  |  |