Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Rezanci z jurčki

Sestavine

10 g suhih jurčkov
4 dl zelenjavne juhe iz kocke
300 g svežih jurčkov
1 čebula
2 stroka česna
2 žlici sesekljanega peteršilja
2 paradižnika
sol
poper
olivno olje
500 g širokih rezancev

Priprava

V vroči zelenjavni juhi namočimo suhe jurčke, da se napnejo (20 minut). Česen in čebulo seseljamo.

V ponvi segrejemo olje in prepražimo narezane jurčke. Dodamo sesekljamo čebulo in česen. Na hitro prepražimo, solimo in popramo. Dodamo namočene jučke skupaj z juho. Pustimo, da zavre in počasi kuhamo 3 minute. Dodamo sesekljane paradižnike in peteršilj ter še malo pokuhamo. Po okusu začinimo s soljo in poprom.

V osoljenem kropu skuhamo rezance, jih odcedimo. Rezance stresemo v ponev z gobovo omako in premešamo.
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti