Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Rezanci s pršutom in jurčki

Sestavine

50 dag širokih jajčnih rezancev
12 dag kraškega pršuta
4 dag suhih jurčkov
1 majhen por
maslo
2 dl smetane
parmezan
sol
poper

Priprava

Jurčke namočimo v mlačni vodi. Rezine pršuta narežemo na trakove ali na koščke. Na maslu popražimo na kolesca narezan por. Ko se por zmehča, dodamo pršut in jurčke, ki smo jih oželi in narezali na koščke. Pražimo nekaj minut, prilijemo smetano, začinimo s soljo in sveže mletim poprom in kratko pokuhamo. Rezance skuhamo in zmešamo z omako. Potresemo z naribanim parmezanom.
Čas priprave: 25 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti