Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Rezanci s pestom

Sestavine

400 g rezancev
100 g listov sveže bazilike
4 stroki česna
20 g pinjol
80 g staranega ovčjega sira ali parmezana
1,5 dl olivnega olja

Priprava

Veliko osoljene vode zavremo in stresemo v vodo rezance.
Baziliko operemo pod tekočo vodo in jo osušimo. Nato jo damo v posodo mešalnika, dodamo olupljen česen in pinjole ter pri nizki hitrosti zmeljemo v srednje gosto kašo.

To predenemo v skledo in dodamo nariban parmezan ter med stalnim mešanjem počasi prilivamo olivno olje, dokler ne dobimo tekoče omake.

Ko so rezanci kuhani al dente, jih odcedimo in damo v posodo skupaj z omako ter dobro premešamo.

Nasvet

Pinjole lahko nadomestimo z mandeljni ali pistacijami.
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti