Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Solate

Radičeva solata

Sestavine

300 g radiča
1 trdo kuhano jajce

Za solatni preliv:
1 žlica začimb za solate (peteršilj, drobnjak, paprika, por, čebula, zelena, pastinak, koper, korenček, luštrek)
3 žlice vode
3 žlice oljčnega olja
3 žlice limoninega soka
sol

Priprava

Radič dobro operemo in odcedimo. Narežemo ga na manjše liste. Jajce olupimo in narežemo.

Začimbe za solato zmešamo z vodo in pustimo stati 5 minut. Dodamo olje, limonin sok in malo soli, dobro premešamo ter premešamo.  Solato damo v skledo, prelijemo s prelivom, na rahlo premešamo in dodamo narezano jajce.
Čas priprave: 10 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Radičeva solata
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti