Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Mesne jedi

Puranji ragu z ingverjem

Sestavine

650 g puranjega stegna
55 g svežega ingverja
olivno olje

marinada:
2 stroka česna
1 košček cimeta
koriander
kumina
1,5 dl belega vina
1 dl jabolčnega kisa
poper v zrnju

Priprava

Iz polovice ingverja naredimo v mešalniku kašo. Puranje meso narežemo na koščke in jih zmešako s kašo.

V skledi naredimo marinado iz sestavin za marinado in polovico ingverja. V marinado damo za dve uri meso in postavimo v hladilnik.

Meso odcedimo in ga na olivnem olju hitro popečemo. Prestavimo ga v pekač, prilijemo marinado in pokrijemo z alu folijo ter postavimo v segreto pečico. Pečemo 30 minut pri 180°C. Zadnjih 10 minut pekač odkrijemo.
Čas priprave: 130 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 3
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti