Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Mesne jedi

Puran z jurčki

Sestavine

550 g puranjih zrezkov
5 jurčkov
3 stroke česna
peteršilj
belo vino
zelenjavna juha
olivno olje
sol

Priprava

Očiščene gobe in meso narežemo. V ponvi segrejemo olivno olje, na njem zarumenimo strok česna, ga vzamemo iz ponve in stresemo vanjo meso. Ko je pečen prilijemo pol kozarca vina in počakamo, da vino izpari. Prilijemo 2 dl juhe in malo soli ter 15 minut počasi dušimo. Dodamo reostali česen, gobe in peteršilj. Po potrebi dodamo še malo juhe. Ko se gobe zmehčajo še malo popopramo in takoj ponudimo.
Čas priprave: 45 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti