Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Kruh in pice

Pšenične tortilje

Sestavine

za 14 tortilj premera 14 cm:
225 g bele moke
1 čajna žlička pecilnega praška
1 čajna žlička soli
1 žlica olja
120 ml vode

Priprava

Iz presejane moke in ostalih sestavin zamesimo rahlo testo, oblikujemo v hlebček, pokrijemo s prtičkom in pustimo počivati 15 minut. Testo razdelimo na pribljižno 14 delov in oblikujemo kroglice. Na pomokani površini kroglice zvaljamo na velikost manjše palačinke.

Tortilje pečemo na vroči ponvi brez maščobe. Na vsaki strani pečemo po pol minute, da se na površini naredijo svetlo rjavi mehurčki. Po vsaki peki ponev s papirno servieto očistimo zažgane moke.

Pečene tortilje nalagamo na krožnik, na katerem hranimo pokrite s čistim kuhinjskim prtičem.
Čas priprave: 20 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2
Pšenične tortilje
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti