Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Mesne jedi

Pražena telečja jetra

Sestavine

500 g telečjih jeter
300 g čebule
1 dl suhega belega vina
olivno olje
sol
poper

Priprava

Jetra operemo pod tekočo hladno vodo, obrišemo in narežemo na tanke rezine.

Čebulo olupimo, jo narežemo na lističe in v ponvi posteklenimo na 3 žlicah olivnega olja. Prilijemo vino. Ko vino izpari, ogenj zmanjšamo in dušimo.

Dodamo narezana jetra in povečamo ogenj in pražimo 1 - 2 minuti, da so jetra popečena, a še vedno mehka. Na koncu solimo in popopramo.
Čas priprave: 35 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Pražena telečja jetra
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti