Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Predjedi

Popečena polenta z olivami

Sestavine

140 g instant koruzne polente
3 žlice olivnega olja
1 šopek bazilike
1 paradižnik
2 žlici črnih oliv brez koščic
1 žlica omake pesto
2 žlici kisle smetane
sol, poper

Priprava

Polento skuhamo po navodilih na embalaži. Pravokoten pekaž namastimo z žlico olja, vanj damo kuhano polento in počakamo, da se ohladi. Bazilikine liste in olive dobro sesekljamo, paradižnik narežemo na zelo majhne koščke. Zmešamo omako pesto, kislo smetano, sesekljani paradižnik, olive in baziliko. Solimo in popramo.

Polento narežemo na 2 sm debele rezine, popečemo jih na olju, da zlato porumenijo. Namažemo jih z namazom in ponudimo.
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti