Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Priloge in prikuhe

Popečen brstični ohrovt

Sestavine

800 g brstičnega ohrovta
3 čebule
150 g sira
3,5 dl sladke smetane
30 g masla
4 jajca
sol
poper
timijan
muškatni orešček

Priprava

Ohrovt 7 minut kuhamo v vodi, nato ga dobro odcedimo. Sir naribamo. Čebulo olupimo in jo na drobno sesekljamo. Na maslu prepražimo čebulo, dodamo timijan in pustimo, da se ohladi. Dodamo brstični ohrovt in polovico naribanega sira. Damo v model za narastke, ki smo ga namazali z maslom.
Razžvrkljamo jajca in smetano. Solimo in popramo ter dodamo muškatni orešček. Prelijemo čez ohrovt v modelu in potresemo s polovico sira.

Model damo v ogreto pečico in pečemo 45 minut pri 180 stopinjah.
Čas priprave: 60 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti