Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Pita z rabarbaro

Sestavine

600 g rabarbare
180 g moke
90 g masla
1 ščepec soli
6 žlici sladkorja
2 jajci
1 dl sladke smetane
1/2 vrečke obliva za sadne torte

Priprava

Rabarbaro očistimo in narežemo na 4 cm dolge koščke, nato jih skuhamo v majhni količini vode ali nad soparo. Kuhano rabarbaro dobro odcedimo in pustimo, da se ohladi. Pekač namažemo z maslom in potresemo z moko.

Moko pomešamo s ščepcem soli in 2 žlicama sladkorja, dodamo na kockice narezano maslo in ga s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo 3 žlice tople vode in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani površini ga razvaljamo in damo v pekač.

Pečico segrejemo na 180 stopinj. V skledi stepemo jajci, dodamo 3 žlice sladkorja in smetano, zmešamo ter zmes zlijemo na testo. pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut, nato na zmes položimo rabarbaro in pečemo še 10 do 15 minut.

Pečeno pito pustimo, da se ohladi, nato jo oblijemo z želatino, ki smo jo pripravili iz obliva za torte, 1 žlice sladkorja in 1,25dl vode. Pito postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi.
Čas priprave: 60 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti