Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Mesne jedi

Piščanec s papriko po špansko

Sestavine

1 piščanec
150 g pršuta
4 stroki česna
1 čebula
500 g nasekljanega paradižnika
1 rdeča paprika
4 žlice oljčnega olja
poper
sol

Priprava

Piščanca narežemo na kose, solimo in popramo. Pršut na drobno narežemo.

V široki posodi segrejemo oljčno olje, dodamo olupljene stroke česna in prepražimo, da česen zadiši, nato ga odstranimo. V posodo damo kose piščanca, sesekljano čebulo in pršut. Ko čebula postekleni dodamo na trake narezano papriko in paradižnik. Solimo in popramo po okusu. Popražimo, premešamo in pokrito dušimo 45 minut, da je meso mehko.
Čas priprave: 60 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti