Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Peresniki s šampinjoni

Sestavine

500 g peresnikov
400 g svežih šampinjonov
2 žlici oljčnega olja
1 šalotka
1 strok česna
1 dl belega vina
3 žlice paradižnikove omake
olive
timijan
bazilika
sol
poper

Priprava

Peresnike skuhamo v slanem kropu. Na oljčnem olju prepražimo narezane šampinjone, sesekljano šalotko in strt česn. Dodamo sol, poper in timijan. Dolijemo vino in malo vode ter malo pokuhamo. Dodamo še paradižnikovo omako in olive. Kuhamo, da se omaka zgosti. Na koncu dodamo še baziliko.

Premešamo s peresniki.
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti