Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Peresniki s pršutom in paradižniki

Sestavine

500 g peresnikov
150 g pršuta (lahko tudi panceta)
4 zreli paradižniki
2 stroka česna
3 žlice oljčnega olja
poper

Priprava

Paradižnike narežemo narežemo na večje kocke, pršut pa na manjše. Česen olupimo in sesekljamo. V kozici segrejemo olje, popražimo sesekljan česen, dodamo pršut in še malo popražimo. Dodamo še paradižnike in popramo. Počasi dušimo 15 minut.

Peresnike v slanem kropu skuhamo al dente.

Kuhane peresnike primešamo k omaki in še malo pokuhamo v omaki.
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Peresniki s pršutom in paradižniki
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti