Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Omake

Paradižnikova omaka

Sestavine

750 g zrelih paradižnikov
1 čebula
1 žlica paradižnikove mezge
200 ml zelenjavne jušne osnove
1 žlica balzamičnega kisa
peteršilj
bazilika
olivno olje
sol
poper
sladkor

Priprava

Paradižnike olupimo in narežemo na majhne kocke. Čebulo, peteršilj in baziliko sesekljamo.

Čebulo prepražimo na olivnem olju, dodamo paradižnik in mezgo ter zalijemo z juho. Omako kuhamo okrog 10 minut.
Na koncu dodamo peteršilj, baziliko, kis in začinimo po okusu s soljo, poprom in sladkorjem.
Čas priprave: 25 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti