Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Panna cotta

Sestavine

1 strok vanilije
500 ml smetane
1 1/2 žlice sladkorja
3 lističe svetle želatine

Priprava

4 modelčke ali skodelice oplaknemo z mrzlo vodo. Vanilijin strok po dolgem prerežemo in izpraskamo sredico. Smetano, sladkor, vanilijin strok in izpraskano sredico v posodi zavremo in pustimo, da rahlo vre 8 minut. Želatino namočimo v vodi. Vanilijin strok odstranimo. Želatino ožamemo in jo raztopimo v vroči smetani. S smetanovo zmesjo napolnimo modelčke in jih postavimo za vsaj 6 ur v hladilnik.

Strjeno smetano z nožavo konico ločimo od modelčka. Modelčke potopimo v vročo vodo in prekucnemo na krožnike.
Čas priprave: 20 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Panna cotta
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti