Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Panetone

Sestavine

1 kocka kvasa
250 ml mlačnega mleka
600 g moke
180 g sladkorja
6 rumenjakov
200 g tekočega masla
75 g rozin
75 g citronata
75 g kandiranih češenj
ščepec soli

Priprava

Kvas raztopimo v mleku in pustimo stati 10 minut. Moko zmešamo s sladkorjem in soljo ter ji dodamo mleko s kvasom. Dodamo še rumenjake in stopljeno maslo ter vse zgnetemo v gladko testo. Pokrito naj vzhaja 30 minut.

Model namažemo z maslo. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Sadje zamesimo v testo in testo položimo v model. Pecimo ga okrog 75 minut. Pečenega damo iz modela in ohlajenega lahko potresemo s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: 115 min
Število oseb:
Zahtevnost: 3
Panetone
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti