Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Narastek z makaroni

Sestavine

250 g makaronov
2 čebuli
300 g mletega mesa
2 žlici masla
1 pločevinka koruze (425 ml)
150 g oliv brez koščic
400 g češnjevega paradižnika
100 g naribanega sira
4 jajca
250 ml mleka
majaron
sol
poper

Priprava

Makarone skuhamo v vrelem slanem kropu. Na maslu prepražimo narezano čebulo in mleto meso ter začinimo s soljo in poprom. Odcedimo koruzo in olive. Paradižnik narežemo na koščke. Kuhane makarone, čebulo, meso, koruzo, olive in paradižnik zmešamo in dodamo še 3/4 naribanega sira ter damo v namaščen pekač.

Majaron, jajca, mleko, sol in poper zmešamo in prelijemo narastek. Potresemo še s preostalim sirom in damo v segreto pečico. Pečemo 45 minut pri 200 stopinjah.
Čas priprave: 75 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2019 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti