| 
					
						| Sestavine |  
						|  |  		
					 
						| 2 čebuli 400 g mletega mesa (pol svinjine in pol govedine)
 200 g dobro odcejene skute
 2 jajci
 40 g drobtin
 sol
 poper
 olje
 |  
						|  |  		
					 
						| Priprava |  
						|  |  		
					 
						| Čebuli olupimo in narežemo na drobne kocke. Narezano čebulo, meso, skuto in jajca dobro zmešamo. Zmes začinimo s soljo in poprom.  Iz pregnetene zmesi oblikujemo z vlažnimi rokami 4 ploske, ovalne polpete in jih povaljamo v drobtinah. 
 V ponvi segrejemo olje in na njem pečemo polpete z vsake strani po pet minut.
 |  |  |  | 					
					
						| Čas priprave: 30 min Število oseb: 4
 Zahtevnost: 1
 |  
					
					 
						|  |  |