Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Mesne jedi

Mesne polpete s skuto

Sestavine

2 čebuli
400 g mletega mesa (pol svinjine in pol govedine)
200 g dobro odcejene skute
2 jajci
40 g drobtin
sol
poper
olje

Priprava

Čebuli olupimo in narežemo na drobne kocke. Narezano čebulo, meso, skuto in jajca dobro zmešamo. Zmes začinimo s soljo in poprom. Iz pregnetene zmesi oblikujemo z vlažnimi rokami 4 ploske, ovalne polpete in jih povaljamo v drobtinah.

V ponvi segrejemo olje in na njem pečemo polpete z vsake strani po pet minut.
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti