Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Ostale jedi

Marelična marmelada

Sestavine

1 kg marelic
80 dag navadnega sladkorja

Priprava

Marelice operite, razkoščičite in razrežite na kose. Stresite v primerno posodo, dodajte sladkor, pokrijte in pustite stati čez noč. Lonec pristavite na zmeren ogenj in pogosto mešajte, dokler ne zavre. Vre naj približno 5 do 7 minut. Odstavite in kašo takoj zmešajte s paličnim mešalnikom. Vlijte v sterilizirane kozarce, ki ste jih prej ogreli v pečici na 100 stopinjah. Zaprite in postavite s pokrovčkom navzdol, da se marmelada ohladi in v kozarcu nastane brezzračen prostor.

Nasvet

Če želite ugotoviti, ali je marmelada dovolj kuhana, kanite na krožnik kapljo marmelade. Če se kaplja takoj obda z mreno, je marmelada dovolj kuhana in lahko napolnite kozarce, sicer jo je treba še nekaj časa kuhati.
Čas priprave: 60 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti