Sestavine | 
					 
					
						|   | 
					 		
					 
						4 jajca  
125 dag sladkorja  
1 vanilijev sladkor  
75 g bele moke  
50 g jedilni škrob  
ščep pecilnega praška  
2 žlički želatine v prahu  
5 žlic limoninega soka 
500 ml sladke smetane  
100 g sladkorja v prahu | 							
					 
					
						|   | 
					 		
					 
						Priprava | 
					
					 
						|   | 
					 		
					 
						V skledo ubijemo jajca, prilijemo 3-4 žlice vroče vode in 1 minuto penasto stepamo z električnim mešalnikom pri največji hitrosti. Sladkor zmešamo z vanilijevim sladkorjem, ga 1 minuto postopoma dodajamo v jajčno zmes in stepamo še 2 minuti. V posebno skledo skupaj presejemo moko in jedilni škrob, ki smo ju zmešali s pecilnim praškom. Polovico ju postopoma umešamo v jajčno zmes z električnim mešalnikom pri najmanjši hitrosti, za tem pa enako umešamo še drugo polovico. Testo prelijemo v pomaščen pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, rob pekača pa po potrebi obložimo z alu folijo. Pekač postavimo v ogreto pečico in biskvit pri 200-225 stopinjah pečemo 10-15 minut. Pečeno testo nemudoma zvrnemo na kuhinjsko krpo, ki smo jo pretresli s sladkorjem. Papir za peko poškropimo s hladno vodo in ga previdno a hitro odluščimo. Biskvit s pomočjo krpe zvijemo v rolado in postavimo v hladilnik.   
 
Želatino prelijemo z dvema žlicama hladne vode in jo med nenehnim mešanjem segrejemo dokler se popolnoma ne razpusti. Prilijemo limonin sok. Sladko smetano trdo stepemo in med nenehnim stepanjem previdno vmešamo želatino. Postopoma dodamo še sladkor v prahu.  
 
Rolado previdno razvijemo, jo premažemo z 2/3 limoninega nadeva, nato pa jo spet zvijemo. S preostalo 1/3 limoninega nadeva premažemo rolado, po premazu pa po dolgem večkrat potegnemo z vilico, da nastane brazdast vzorec. | 
					 
											
				 
				
				 | 
				 |   |  
				
				
									
					
						
							Čas priprave: 60 min 
							Število oseb:  
							Zahtevnost: 2 | 
						
					 
					
					 
						
						 
						 | 
					 
					
					
						| 
						
						
						
						
						
						 | 
					 
				 
				 |