Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Ribje jedi

Lignji v paradižnikovi omaki

Sestavine

80 dag očiščenih lignjev
40 dag paradižnika
peteršilj
česen
oljčno olje
1,5 dl suhega belega vina
sol
poper
limonin sok

Priprava

Paradižnik s pomočjo vrele slane vode olupimo. Lignje osušimo in solimo. Segrejemo oljčno olje in opečemo lignje. Opečene lignje vzamemo iz ponve in odložimo na vroče. Na preostali maščobi zadišimo strt česen, takoj dodamo paradižnik in lignje. Potresemo s sesekljanim peteršiljem in popramo. Pokrito dušimo še pet minut. Na koncu za posladek dodamo limonin sok.
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti