Sestavine | 
					 
					
						|   | 
					 		
					 
						350 g listov za lazanjo 
 
za paradižnikov nadev: 
1 kg zrelih in mesnatih paradižnikov 
400 g mocarele 
2 žlici sesekljane sveže bazilike 
olivno olje 
sol 
poper 
 
za skutin nadev: 
250 g skute 
50 g kisle smetane 
100 g sladke smetane 
100 g naribanega parmezana | 							
					 
					
						|   | 
					 		
					 
						Priprava | 
					
					 
						|   | 
					 		
					 
						Liste za lazanjo skuhamo, če ni drugače napisano v navodilih za pripravo. Jih odcedimo in oplaknemo z mrzlo vodo ter jih položimo na kuhinjsko krpo. 
 
Paradižniko odstranimo kožico tako, da jih za nekaj trenutkov potopimo v vrelo vodo in prelijemo z mrzlo vodo. Dobro jih sesekljamo. Mocarelo narežemo na koščke. V skledi pomešamo sesekljan paradižnik, mocarelo, baziliko, sol, poper in olivno olje. 
 
Gladko zamešamo skuto, kislo in sladko smetano. Solimo, popramo in primešamo polovico naribanega parmezana. 
V pomaščen pekač zlagamo plasti: najprej plast listov, nato paradižnikov nadev, nato skutin nadev in potem spet od začetka. Ponavljamo dokler nam ne zmanjka sestavin. Na koncu potresemo z naribanim parmezanom. 
Pekač damo v segreto pečico in pečemo 25 minut pri 200 stopinjah.
  | 
					 
											
				 
				
				 | 
				 |   |  
				
				
									
					
						
							Čas priprave: 90 min 
							Število oseb: 5 
							Zahtevnost: 3 | 
						
					 
					
					 
						| 
						
						
						
						
						
						 | 
					 
				 
				 |