| 
					
						| Sestavine |  
						|  |  		
					 
						| 800 g krompirja 125 g mocarele
 2 paradižnika
 1 strok česna
 5 jajc
 100 ml mleka
 100 g šunke v kosu
 olje
 rožmarin
 sol
 poper
 4 žlice naribanega parmezana
 
 |  
						|  |  		
					 
						| Priprava |  
						|  |  		
					 
						| Krompir z olupki kuhamo v vodi okrog 25 minut. Mocarelo odcedimo in jo narežemo na rezine. Paradižnik narežemo na rezine. Šunko narežemo na manjhne kocke. V ponvi na olju popečemo šunko. V skledi zmešamo jajca, mleko, iztisnjen strok česna, polovico ohlajene šunke in rožmarin. Začinimo s soljo in poprom. 
 Krompir odcedimo in počakamo, da se ogladi. Olupimo ga in narežemo na rezine. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač namastimo in v njega enakomerno zlagamo po plasteh: krompir, paradižnik in mocarelo. Končamo s krompirjem.
 Prelijemo z jajčno mešanico in potresemo s preostalo šunko in parmezanom. Pečemo 25 do 30 minut.
 |  |  |  | 					
					
						| Čas priprave: 75 min Število oseb: 4
 Zahtevnost: 2
 |  
					
					 
						|  |  |