Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Priloge in prikuhe

Krompirjeva tortilija

Sestavine

800 g krompirja
125 g mocarele
2 paradižnika
1 strok česna
5 jajc
100 ml mleka
100 g šunke v kosu
olje
rožmarin
sol
poper
4 žlice naribanega parmezana

Priprava

Krompir z olupki kuhamo v vodi okrog 25 minut. Mocarelo odcedimo in jo narežemo na rezine. Paradižnik narežemo na rezine. Šunko narežemo na manjhne kocke. V ponvi na olju popečemo šunko. V skledi zmešamo jajca, mleko, iztisnjen strok česna, polovico ohlajene šunke in rožmarin. Začinimo s soljo in poprom.

Krompir odcedimo in počakamo, da se ogladi. Olupimo ga in narežemo na rezine. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač namastimo in v njega enakomerno zlagamo po plasteh: krompir, paradižnik in mocarelo. Končamo s krompirjem.
Prelijemo z jajčno mešanico in potresemo s preostalo šunko in parmezanom. Pečemo 25 do 30 minut.
Čas priprave: 75 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti