Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Priloge in prikuhe

Krompirjev narastek

Sestavine

800 g krompirja
2 čebuli
50 g masla
40 g moke
250 ml zelenjavne juhe (kocka)
250 ml mleka
muškatni orešček
sol
poper

Priprava

Krompir z olupkom kuhamo 30 minut. Krompir ohladimo, olupimo in narežemo na rezine. Pečico segrejemo na 220 stopinj.

Sesekljano čebulo prepražimo na maslu, dodamo moko in pražimo, da porumeni. Počasi prilijmeo vročo juho in mleko. Omako solimo in popramo ter ji dodao muškatni orešček. Kuhamo jo 5 minut.

Krompir primešamo k omaki. Pekač namastimo, vanj damo krompir in pečemo 10 do 15 minut, da postane zlatorjav.
Čas priprave: 60 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Krompirjev narastek
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti