Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Zelenjavne jedi

Krhka pogača s šparglji

Sestavine

Za testo:
300 g moke
150 g zmehčanega masla
1 jajce
1 rumenjak
1 žlica olivnega olja
sol

Za nadev:
500 g zelenih špargljev
400 g mladega sirčka (ricotta) ali skute
3 jajca
80 g parmezana
sol
poper
muškatni orešček

Priprava

Sestavine za testo skupaj zgnetemo in zamesimo v gladko testo. Testo zavijemo v folijo in damo za 30 minut v hladilnik.
Šparglje po želji narežemo ali pa pustimo cele. V osoljenem kropu jih kuhamo 5 minut nato jih poberemo in prelijemo z mrzlo vodo ter pustimo, da se odtečejo.

Gladko zmešamo sirček, jajca in nariban parmezan. Začinomo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

Testo razvaljamo in z njim obložimo pomaščen pekač. Na testo položimo šparglje, na njih pa porazdelimo sirčkov nadev. Pečemo v ogreti pečici pri 200 stopinjah približno 45 minut.
Čas priprave: 60 min
Število oseb:
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti