Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Ribje jedi

Kozice na žaru

Sestavine

1 kg kozic ali škampov
2 čebuli
3 stroki česna
500 g pretlačenega paradižnika
1 žličko čilija
3 žlice vinskega kisa
2 žlici ruma
2 žlici rjavega sladkorja
olje
sol
poper

Priprava

Na olju zlato prepražimo čebulo in česen. Primešamo malo vode, paradižnike, kis, rum, sladkor, sol in poper. Kuhamo 10 minut. Omako odstavimo in pustimo, da se ohladi.

V omako damo kozice in jih mariniramo 30 minut. Kozice vzamemo iz marinade in jih v ponvi na hitro popečemo.

Omako segrejemo in ponudimo poleg pečenih kozic.
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti