Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Ribje jedi

Klapavice na buzaro

Sestavine

1,5 kg školjk klapavic
5 žlic olivnega olja
1 žlica sesekljanega peteršilja
4 stroki česna
200 ml belega vina
1 limona
poper

Priprava

Školjke temeljito očistimo, odstranimo vse s poškodovano lupino in tiste, ki se ne zaprejo, če z nohtom potrkamo po lupini. Stresemo jih v cedilo, dobro operemo pod tekočo hladno vodo in odcedimo.

V večji kozici segrejemo olivno olje, dodamo strt česen, sesekljan peteršilj in malo popra. Premešamo in dodamo očiščene klapavice in na rezine narezano limono. Ko se vse klapavice odprejo, jih zalijemo z vinom in pustimo, da prevre.
Čas priprave: 30 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti