Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Sladice

Katalonska krema

Sestavine

3 dl mleka
2 dl sladke smetane
5 rumenjakov
100 g sladkorja
3 žlice rjavega trsnega sladkorja
2 žlici jedilnega škroba
limonina lupinica 1 limone
pomarančna lupinica 1/2 pomaranče
1 strok vanilije
1 cimetova palčka

Priprava

V skodelici zmešamo z dvema žlicama mleka jedilni škrob.

V posodo pristavimo mleko, sladko smetano, z mlekom zmešan jedilni škrob, limonino in pomarančno lupino, izpraskan vanilijev strok skupaj s semeni in cimetovo palčko. Zmes počasi segrevamo, da se začne gostiti, zavreti pa ne sme, da se ne sesiri. Ko ima zavrti, odstavimo ter precedimo in nekoliko ohladimo.

V skledi stepemo rumenjake in sladkor, da nastane kremasta zmes. Med stalnim mešanjem prilivamo ohlajeno mleko.

S kremo napolnimo ognjevarne modelčke in potresemo s rjavim sladkorjem.

Modelčke postavimo v segreto pečico pod zgornji žar za 10 minut, da se sladkor zapeče in karamelizira. Modelčke vzamemo iz pečice in malo ohladimo, da se sladkor strdi.
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 2
Katalonska krema
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2024 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti