Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Testenine in riž

Kapeleti s pršutom po kraško

Sestavine

400 g svežih kapeletov s pršutom
250 g pelatov
200 ml sladke smetane
20 g masla
vejica rožmarina
listi sveže bazilike
sol
nariban parmezan

Priprava

V slani vreli vodi skuhamo kapelete al dente po navodilih na embalaži in jih odcedimo.

Pelate iz konzerve pretlačimo ter jih v kozici kuhamo skupaj z rožmarinom in baziliko toliko časa, da dobimo gosto maso. Dodamo maslo, sladko smetano in sol ter znova prevremo. Primešamo odcejene kapelete, potresemo z naribanim parmezanom in ponudimo.
Čas priprave: 15 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Kapeleti s pršutom po kraško
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2018 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti