Dobre gostilne, restavracije, vinske kleti, vinarji, kulinarika, recepti | Portal e-gurman
DOMOV GOSTINSKI LOKALI VINARJI - VINSKE KLETI ZEMLJEVID PONUDBE KULINARIKA PRIJAVA
Skuhali smo
Ribje jedi

Kalamari z rdečim vinom

Sestavine

500 g očiščenih kalamarov
80 g izkoščičenih črnih oliv
3 stroki česna
250 ml rdečega vina
1 vejica rožmarina
1 žlica sesekljanega peteršilja
oljčno olje
sol
poper

Priprava

Kalamare narežemo na kolobarje.

V ponvi segrejemo olje, dodamo strt česen in na hitro prepražimo, da česen zadiši. Dodamo olive, vejico rožmarina, sesekljan peteršilj, narezane kalamare, premešamo in pražimo okrog 8 minut.

Prilijemo rdeče vino, solimo in popramo ter počasi kuhamo 15 minut.

Zraven ponudimo kuhan krompir v kosih.
Čas priprave: 40 min
Število oseb: 4
Zahtevnost: 1
Gostinski lokali
Vinarji in vina
Kulinarika
Oglaševanje
O portalu
Avtorji
Prijava
Pogoji uporabe
Piškotki


© 2017 e-gurman. Vse pravice pridržane.
Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
Naš spletni portal uporablja piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.       Več podrobnosti